Friday, 30 September 2016

Jazz-filosofiske begivenheder - september 2016

Hej alle sammen!

Det er fredag, det er sidste dag i september, solen skinner og jeg sidder mageligt i en lænestol blandt andre arbejdende på en café på indre Nørrebro og får overblik over det jazz-filosofiske arbejde denne måned - alt i mens jeg forsøger at tage en diskret selfie.

Den overordnede konklusion er, at september har været en meget begivenhedsrig måned på den jazz-filosofiske front!

Her er de vigtigste begivenheder:

8. September: Nye visitkort
Dejligt at modtage efter en uges spændt venten - og lige i sidste øjeblik inden foredrag til Birkerød Kulturnat!

8. September: Birkerød Kulturnat
Det var en fornøjelse at opleve den hyggelige stemning i grønne og afslappende Birkerød. Som født og opvokset midt i København forstår jeg bedre og bedre folk beslutter at flytte til provinsen. Men nok om det. Jeg holdt mit foredrag Jazz - en moderne filosofi? på biblioteket. Det var et lille, men engageret publikum med masser af kommentarer og gode spørgsmål. Jeg bed især mærke i at begrebet 'improvisation' tilsyneladende interesserer folk meget. Så det vil jeg fokusere mere på.

15. September: Nyt kontorfællesskab
Fået en kontorplads i et kontorfællesskab på Nørrebro, hvor jeg kan skrive og arbejde på Jazz-philosphy projektet.

15. September: Enkeltmandsvirksomheden Jazz-philosphy oprettet!
Så skete det! Så skal der laves gigs, foredrag, skrives, laves regnskab etc. etc.

17. September: Nyt blog indlæg om Sonny Rollins og improvisation
Improvisation er et virkelig spændende og enormt omfattende begreb. En simpel søgning i bibliotek.dk's database giver tusindvis af resultater med bøger og forskningsartikler. Men man skal jo starte et sted. Så jeg har læst Frank J. Barretts Yes to the mess om netop improvisation. Der var en god historie om Sonny Rollins og hans tilgang til improvisation. Det skrev jeg et blogindlæg om, som kan læses her.

22. September: Koncert med Bjørn Jensen Trio
Jeg spillede i Christianshavns Beboerhus med BJT: Jens Kristian Andersen på bas og Jacob Roved på trommer. Beboerhuset er altid hyggeligt og rart at spille i. Super lyd og godt publikum. Se en live video fra koncerten her.

Kommende måned
I oktober vil jeg arbejde på en Oscar Peterson solo, jeg længe gerne har ville lære. Af litteratur er jeg i gang med bogen The will to swing, som er en en bog om - Oscar Peterson!

Jeg satser på et par blogs mere om improvisationsbegrebet, det er et spændende område og, som nævnt, enormt omfattende. Så kender Du til gode bøger, videoer, artikler, forskere, musikere, jeg skal tjekke ud, så skriv endelig i kommentarfeltet!

Du kan selvfølgelig læse meget mere og følge det jazz-filosofiske arbejde på min hjemmeside: www.jazz-philosophy.com, samt følge mig på facebook.

Rigtig god weekend! :)

/Bjørn

No comments:

Post a Comment